Tornar a actualitat Activitats

S’inaugura l’exposició “Cendrós, un empresari d’acció”, un reconeixement al món del mecenatge

16/12/2016

El dilluns 19 de desembre al Palau Robert s’ inaugurarà l’exposició “Cendrós, un empresari d’acció”. L’acte començarà a les 19.00 hores i comptarà amb la presència del molt honorable president de la Generalitat, el senyor Carles Puigdemont.

L’exposició és un recorregut per la vida i l’obra de Joan Baptista Cendrós i Carbonell, un dels mecenes amb més destacats del segle XX a Catalunya. Cendrós que va assolir l’èxit empresarial amb l’aftershave Floïd, també va ser una figura clau pel desenvolupament de la cultura: va ser un dels fundadors d’Òmnium Cultural; va ser l’ideòleg del Premi Sant Jordi i va tenir un paper actiu en el món literari.

L’exposició, que estarà oberta al públic fins al pròxim 30 d’abril, s’estructura en sis àmbits temàtics, l’últim dels quals està dedicat a la seva faceta com a mecenes. La mostra coincideix amb la publicació el 18 de gener del 2017 de la biografia de Cendrós, escrita pel periodista Genís Sinca i que du per títol “EL CAVALLER FLOÏD. Biografia de J.B. Cendrós” (PROA).