La Nit de l'Empresa i la Cultura

EL PREMI IMPULSA CULTURA 2023 ES LLIURARÀ A LA NIT DE L’EMPRESA I LA CULTURA, EL 17 D’OCTUBRE AL TEATRE ROMEA

El Programa IMPULSA CULTURA és un programa anual gratuït de formació, mentoria i acceleració que proporciona als participants recursos per ajudar-los a revisar, analitzar i millorar aspectes fonamentals dels seus projectes culturals.

Tots els continguts del Programa s’adrecen a optimitzar la gestió i sostenibilitat d’iniciatives culturals                                                       

_____________________________________________________________________________________

 

La Nit de l’Empresa i la Cultura, que se celebrarà el 17 d’octubre al Teatre Romea, acollirà el lliurament del Premi IMPULSA CULTURA 2023, dotat amb 10.000 €. El projecte guanyador serà escollit per un jurat d’experts de renom de l’àmbit de la cultura i l’empresa. La resta dels finalistes del Premi IMPULSA CULTURA rebrà guardons en espècies. Enguany, els 10 projectes que passen a la tercera fase del Programa, no únicament exposaran les seves iniciatives a La Nit de l’Empresa i la Cultura, sinó que també ho faran en un acte previ que se celebrarà el 3 d’octubre al Reial Cercle Artístic de Barcelona. Els dos esdeveniments tenen com a objectiu fomentar sinergies entre els projectes finalistes i les empreses convidades, entre elles, les que formen part del Patronat i del Consell de Mecenatge de la Fundació.

El Comitè d’Avaluació del Programa IMPULSA CULTURA d’enguany (PIC 2023), integrat per professionals experts en el sector cultural i empresarial, ha seleccionat els 10 finalistes del Programa, que optaran al guardó:

 

 

Els 10 projectes finalistes:

Drap-Art

Festivals de Terres de l’Ebre

Guzzu

Ha! Ha! Ha! Un taller de cinema per desmuntar tòpics

KminArt

La simple bellesa de transcendir

Legiland

Llums a l’ombra

Nexart Percussion Junior

Stop Violències (Artistes Pedagogs)

 

Els projectes que no han estat seleccionats com a finalistes se sumaran a la Comunitat IMPULSA de la Fundació.

 

 

La Nit de l’Empresa i la Cultura acollirà també el lliurament del Premi EMPRESA CULTURA, un guardó dedicat al reconeixement d’empreses que destaquin pel seu compromís i la seva contribució en el foment i suport de la cultura en l’àmbit de Catalunya. L’empresa guanyadora serà escollida per un jurat d’experts en l’àmbit de l’empresa i la cultura, destacant el seu projecte per la seva capacitat transformadora, el seu grau d’impacte, la seva innovació i singularitat, entre altres, tant a nivell del seu propi personal com del seu entorn.

 

 

Les aportacions clau del Programa IMPULSA CULTURA

  •  Formació i assessorament en àmbits essencials per a la consolidació dels projectes: empresarial, cultural, comunicatiu, etc.
  •  72 hores de formació presencial i virtual.
  •  Col·laboració de més de 40 professionals experts en diferents matèries, que participen al llarg de les quatre fases.
  • Premis en metàl·lic i en espècies per als finalistes.
  • Oportunitat d’atraure l’interès empresarial i d’entitats públiques per potenciar aliances de col·laboració, així com fomentar sinergies entre el sector cultural.
  • Visibilitat dels projectes a través dels canals corporatius de la Fundació i  d’altres canals externs.
  • Integració dels participants en la Comunitat IMPULSA (formada per una xarxa de  220 projectes), que dona la possibilitat d’assistir a les trobades organitzades per la Fundació.

Quines fases té el Programa?

El Programa, que s’iniciarà el 14 de març i s’allargarà fins al 30 de novembre, consta de 4 fases. Un Comitè d’Avaluació seleccionarà en cada fase els projectes que hi participin.

– 1a fase: Formació col·lectiva virtual.

– 2a fase: Jornades IMPULSA.

– 3a fase: Preparació i presentació pública per la Nit de l’Empresa i la Cultura.

– 4a fase: Programa de mentories.