Tornar a Projectes Altres projectes

Que no ens robin la memòria

EDICIÓ
Edició VI

PROVINCIA
Tot Catalunya

TIPOLOGIA
Altres

Des del GEPEC-EdC (Grup d'Estudis i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya), estem desenvolupant un projecte de creació artística per protegir les oliveres monumentals del nostre país.
La falta de protecció legal fa que oliveres centenàries i mil·lenàries, pateixin l'espoli dels exemplars més vells. A través de la il·lustració, volem fer valdre la feina de la pagesia, l'ecosistema de l'oliverar i la importància d'un paisatge i tradicions que estan en perill de desaparèixer. Estem parlant del paisatge agrari més antic del món, reconegut per la UNESCO.
Vint-i-dos dels millors il·lustradors i il·lustradores professionals de l'estat (tots reconeguts internacionalment) realitzaran la lliure creació d'una obra inspirada en la problemàtica que pateixen les oliveres monumentals. Les obres cedides conformaran una exposició col·lectiva itinerant que recorrerà diferents centres d'exposicions de Catalunya. Un cop finalitzada, les obres se subhastarien amb l'objectiu d'obtenir beneficis per la protecció directa de les oliveres monumentals.

Visitar projecte