La Pesta de Camus ens explica com, a la dècada dels 40, la ciutat d’Orà, una prefectura francesa a Algèria, entoma una epidèmia de pesta bubònica que acaba amb la vida d’una gran part de la població. Qüestiona el pes de les decisions polítiques i socials i com afecten a les vides dels seus habitants.
Però què passa si l’any 2020 un grup d’estudiants d’art dramàtic es veuen forçats a conviure en un pis durant una pandèmia mundial? Quins lligams, en ple segle XXI es poden trobar amb un text de mitjans del XX? És possible que es repeteixi una història, tot i ser fictícia, que va passar fa tant de temps, en el nostre present? Això s’aborda en aquesta proposta d’espectacle: com afecta al jovent de l’any 2020 una situació quasi idèntica al que passava en aquelles històries de pestes i pandèmies que ens explicaven els nostres avantpassats. Viurem aquests mesos tancats en un pis, com la vida ens canvia i s’adapta a aquesta nova realitat.
Reflexionem sobre la manera que tenim d’interactuar entre nosaltres en comunitat tant a nivell de societat com a la nostra pròpia llar, i dels conflictes que poden comportar certes decisions que esdevenen polítiques.