Tornar a actualitat Notícies

La startup Positive World Games, guanyadora dels premis Creamedia

14/06/2019

Barcelona Activa, L'ICEC i la Fundació Catalunya Cultura reconeixen la millor empresa emergent del sector cultural 

 

Jocs de taula inclusius i que reflexen la diversitat de la societat ha estat el projecte guanyador dels premisCreamedia, entregats per Barcelona Activa durant l'últim dia del Bizbarcelona. La startup Positive World Games ha estat guardonada d'entre un total de 20 empreses participants en el programa i després d'haver presentat la seva idea davant d'un jurat.

Laia Esqué presenta Positive World Games, una editorial de jocs de taula que s'allunyin d'un mercat encara molt agressiu i masculinitzat. D'aquesta manera, vol representar la societat diversa de diferents cultures i amb més dones com a protagonistes dels jocs de taula.

La segona finalista dels premis Creamedia ha estat La Coctelera Music. "El podcast serà la nova arma de seducció massiva". Així de contundent ha presentat Alex García, cofundador de la startup, el seu projecte. Es tracta d'una productora de continguts podcast per a marques, agències, plataformes com Spotify o mitjans de comunicació. Una idea basada en l'èxit d'aquests tipus de continguts als Estats Units i que aquesta startup vol portar al mercat de parla castellana.

D'altra banda, també han presentat els seus projectes Undernude, REM Esperience, Chiquita Room i Ilustrum. Undernude és una startup que ha creat un sostenidor personalitzable i regulable que ofereix la possibilitat a cada dona de tenir una peça de roba interior única. I és que "el 80% de les dones té una asimetria mamaria, fins a tal punt que un 20% d'elles arriba a portar una o dues copes de diferència entre un pit i l'altre", assenyala la seva fundadora, Samantha Lliteras.

REM Experience és un estudi de realitat virtual especialitzat en experiències immersives per transportar a la gent a èpoques antigues i ser protagonista d'aquella història, com el poblat talaiòtic de Menorca, d'on és el seu fundador, Andreu Florit. La seva solució està dirigida a museus i centres culturals que volen incorporar la seva tecnologia per a una millor experiència i fer-la accessible a qualsevol persona. En només sis mesos ja ha realitzat dos projectes d'institucions interessades en la seva solució. "I és que la realitat virtual és un dels mercats amb més projecció de futur", afirma.

El mercat de l'art té el problema del 0,01%, i és que ni els més rics són prou rics com per comprar algunes obres d'art. Per això, Chiquita Room vol fer accessible l'art a més gent. "Chiquita Room és la llar per al nou art de Barcelona, és una galeria d'art, un club de col·leccionisme i un espai de residència per a artistes de fora de la ciutat", apunta l'emprenedora Laura González. Tot amb l'objectiu d'apropar a l'artista al públic a través d'exposicions i activitats.

D'altra banda, Aina Bestard presenta Ilustrum, un canal online de continguts exclusivament de literatura infantil i juvenil amb ressenyes fetes per experts. Es tracta d'un club perquè les famílies tinguin les millors recomanacions literàries pels seus fills, així com escoles i col·lectius vinculats al món de l'ensenyança.

Un total de sis startups han presentat els seus projectes per tal aconseguir el guardó de 5.000 euros i l'oportunitat d'establir-se durant sis mesos a l'espai de coworking d'Almogàvers de Barcelona Activa. El segon finalista ha guanyat assessorament i consultoria per part de l'ICEC. El programa Creamedia és una iniciativa impulsada per Barcelona Activa, el Servei de Desenvolupament Empresarial del ICEC i la Fudació Catalunya Cultura. Creamedia dóna suport a projectes emprenedors en el marc de les indústries creatives i culturals.