Patronat

És l’òrgan de govern i està integrat per les empreses fundadores i impulsores de la Fundació

La comissió executiva

La Comissió Executiva de la Fundació Catalunya Cultura està constituïda per les següents empreses i organismes

Col·laboradors

El Consell de Mecenatge el formen empreses que s’alien, participen i assessoren a la Fundació en la consecució dels seus objectius:

 

  • Activitats d’impuls al Mecenatge Cultural.
  • Programa de reconeixement social i de prestigi del Mecenatge Cultural.
  • Repensar la col·laboració entre Empresa i Cultura per ampificar la nova cultura del mecenatge creant nous vincles de confiança.
  • Donar suport a LLOTJA, aparador permanent dels creadors que tenen un projecte que cerca finançament i també aquells mecenes, patrocinadors o inversors, siguin ciutadans o empreses, que cerquen una oportunitat de col·laborar o invertir en un projecte cultural.

Fundació Antigues Caixes Catalanes - BBVA
Vocal
Christian Terribas

Enginyer Agrònom de formació, Chistian Terribas va iniciar la seva carrera professional a BBVA el 1989, quan es va incorporar a l’oficina de Lleida del Banc de Crèdit Agrícola. Ha desenvolupat diverses responsabilitats a diferents àrees de disseny de polítiques i estratègies de negoci, tant a Catalunya com a Madrid. Al 2012, va ser nomenat director territorial de BBVA a Catalunya i actualment ​és responsable d’una de les dues direccions territorials creades després de la integració de CX, des d’on ostenta la representació institucional de BBVA a Catalunya. Patró a la Fundació Catalunya Cultura a través de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb qui BBVA desenvolupa activitat cultural i social arreu de Catalunya.

​Amant de la música clàssica, va estudiar al Conservatori Municipal de Música del Bruc i durant 13 anys ha dirigit diverses agrupacions corals a Masnou, Barcelona i Cervera.​

Fundació Antigues Caixes Catalanes - BBVA
Directora
Belén Latorre

Llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB i Màster en Economia i Direcció d’Empreses, i Màster en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional. Ha estat directora de Comunicació de Caixa Sabadell, Directora de Comunicació i Mitjans a Unnim, on també ha estat Directora de l’Àrea de Comunicació, Publicitat i Imatge en integrar-se al Grup BBVA. Des de 2013 és Directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

Fundació Antigues Caixes Catalanes - BBVA
President
Jaume Ribera

Doctor Ingenier Industrial per la UPC, Màster en Investigació Operativa i Doctor en Teoría Matemàtica de Sistemes per la Universitat de Florida. Profesor a IESE i titular de la Càtedra Port de Barcelona de Logística a CEIBS a Shangai. Ha publicat extensament en diverses àrees i ha participat com a director i consultor en projectes del Banc Mundial i la Unió Europea a Llatinoamèrica i a l’Europa de l’Est. En l’àmbit financer ha estat president de Caixa Terrassa, Unnim Caixa, Unnim Banc i des de 2013 és president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

Grup Damm
Director general
Enric Crous Millet

Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat Central de Barcelona, Graduat en Enginyeria Tècnica (Departament de Química Tècnica), Màster en Economia i Direcció d’Empreses (IESE), és Director General del GRUP DAMM des de 1990.

També és Vice-President de l’associació Cerveceros de España, Membre del Consell d’Administració i del Consell General de la FIRA DE BARCELONA, Membre del Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, Vice-President de la Fundació Pere Tarrés i Patró de la Fundació Privada Gaspar de Portolà.

Fluidra
Conseller delegat
Eloi Planes Corts

Eloi Planes Corts (Barcelona 1969), llicenciat en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i Màster en Direcció d’Empreses per EADA.

Des del 2006 és Conseller Delegat del grup Fluidra, liderant la seva sortida a borsa el 2007 i la seva reestructuració el 2008/09. En l’actualitat és també el president del Saló Internacional de la Piscina de Barcelona i forma part del Consell Assessor d’ACC1Ó.

Acta Diurna
Fundador i Administrador Solidari
Ferran Rodés Vilà
Fundació Banc Sabadell
President
Miquel Molins Nubiola

Miquel Molins és Doctor en Història i Teoria de l’Art i Professor Titular d’Història i Teoria de l’Art Contemporani a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professor de les escoles Eina i Massana de Barcelona i director de tesis del Màster Metròpolis de la Universitat Politècnica de Catalunya. El curs 1994-95 va ser Visiting Professor a l’Art History, Theory and Criticism Department of the School of The Art Institute of Chicago. Va dirigir el Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Ha estat conservador de la Fundació Miró de Barcelona i ha comissariat diferents exposicions tant a l’Estat Espanyol com a l’estranger. Ha publicat diversos assaigs sobre crítica i art modern i contemporani en publicacions i premsa especialitzats. En l’actualitat és professor de Teoria i Art contemporani de la Universitat Autònoma de Barcelona i President-Director de la Fundació Banc Sabadell.

Fundación Carmen y Luis Bassat
President
Lluís Bassat Coen

Lluís Bassat (Barcelona 1941) és probablement el publicitari espanyol de més renom internacional. Nomenat el millor publicitari espanyol del segle XX i també de Llatinoamèrica, ha vist les seves campanyes de publicitat difoses en els cinc continents.

És membre emèrit del Consell d’Administració d’Ogilvy, i ha estat president del seu Consell Creatiu Mundial. Actualment és President d’Honor del Grup Ogilvy Espanya. Conegut entre el gran públic per les Cerimònies Olímpiques de Barcelona i per les seves dues candidatures a la presidència del FC Barcelona, ​​ha rebut en innombrables ocasions el reconeixement per la seva trajectòria professional.

Doctor Honoris Causa per la Facultat de Comunicació i Humanitats de la Universitat Europea de Madrid. Autor de llibres de referència, El Llibre Vermell de la Publicitat (1993) i El Llibre Vermell de les Marques (1996), Confessions Personals d’un Publicitari (2008), Intel·ligència Comercial (2011), i El Llibre Vermell de la Vida (2013), és també un amant de l’art, de la música, dels viatges, de l’esport, de la seva família, dels seus amics i de la pau.

Gramona
Vicepresident
Xavier Gramona Sandé

Xavier Gramona. Barcelona, 1959. Copropietari i Vicepresident de Gramona. Llicenciat a ESADE i MSc a la London Business School. Després de més de 10 anys treballant en comunicació i, posteriorment a la banca estrangera, es va incorporar al negoci familiar del vi el 1995. Des de llavors és patrocinador habitual i mecenes de centres i festivals culturals, tant de Barcelona com del país. Cofundador i accionista de la tecnològica Voxel i Babel.

Grupo Planeta
Vicepresident
Josep Creuheras Margenat

José Creuheras Margenat, nascut a Barcelona en 1957, és president de Grupo Planeta i president de Grup Atresmedia. Va iniciar la seva activitat professional en el Grupo Planeta el 1984. Després de participar activament en el disseny de l’estratègia de creixement del Grup, va acompanyar de forma molt directa al President, José Manuel Lara Bosch, en la materialització de l’ambiciós projecte de diversificació de la companyia durant els últims quinze anys. En qualitat de vicepresident va contribuir a convertir un grup editorial en una companyia que ofereix continguts culturals, informatius, formatius i d’entreteniment audiovisual.
José Creuheras és també membre del Consell Empresarial per a la Competitivitat i membre del Comitè Executiu de la Càmera d’Espanya.

Hewlett Packard
Vicepresident i Director general
Ramon Pastor Martínez

Ramon Pastor, enginyer industrial per la UPC, és el Vicepresident i Director General del Negoci d’Impressió en gran format de HP per al mercat Tècnic i Creatiu. Aquest rol inclou la responsabilitat a escala mundial d’R+D, Màrqueting, Finances i Operacions de tot el ventall d’impressores de gran format HP Designjet, HP PageWide i del recentment creat negoci d’impressió 3D. Aquests negocis tenen la seu mundial a Sant Cugat del Vallès i operacions a Xina i Malàisia.
Departament de Cultura
Conseller de Cultura
Ferran Mascarell Canalda
Conca
President
Carles Duarte Montserrat

(Barcelona, 1959) Poeta i lingüista. Va ser col.laborador de Joan Coromines al Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana. La seva obra poètica ha estat traduïda a diverses llengües i ha merescut els premis Rosa Leveroni, Vila de Martorell, Crítica “Serra d’Or” i el Nacional de la Crítica. Ha rebut la Creu de Sant Jordi i és cavaller de les Arts i les Lletres de la República Francesa. També ha estat distingit per l’APPEC i l’ACPC. Actualment és director de la Fundació Lluís Carulla i membre del Consell de Cultura de Barcelona i de la Junta de la Coordinadora Catalana de Fundacions. És ex-secretari general de la Presidència de la Generalitat.

Institut Català de Finances
Director
Josep Ramon Sanromà Celma

Llicenciat en Economia i Administració d’Empreses per la UB i Executive Management Graduate per la Universitat de Stanford (Estats Units d’Amèrica).

Va començar la seva carrera professional a Banca Catalana per continuar posteriorment al Banc Vizcaya, el Banc Atlàntic i el Deutsche Bank del que va ser Director General per a Espanya i Portugal des del 1990 fins el 2006.

Després d’una etapa de quatre anys com a soci director d’Artisan Partners – especialitzada en l’assessorament estratègic i finançament d’empreses -, el Govern de la Generalitat el va nomenar el 2011, Conseller Delegat de l’Institut Català de Finances.

Actualment també és Conseller d’IFEM, AVANÇSA i FIRA 2000 i President dels Consells d’Administració d’Avalis de Catalunya, SGR i d’ICF Capital.


Secretària
Roser Ràfols Vives

Roser Ràfols, Advocat.

Especialista en Dret Mercantil. Sòcia d´ Arco Abogados y Asesores Tributarios, promotora de la Fundació Barcelona Digital, assessora a Espanya de la Fundació GAVI (Bill & Melinda Gates), fundadora de la Cámara Hispano-India de Tecnología.

Membre del consell, de MAPA VENTURES , consultora a Washington D.C. entre d’altres.


Direcció
Gemma Sendra

Responsable de la conceptualització del Pla de Biblioteques publiques (BCN) , de la Xarxa de centres cívics (BCN), del Pla marc per a la creació d’un nou Auditori Musical de Barcelona i del pla d’ Estructura, organització i funcionament pel Teatro Real de Madrid.

Gerent del Gran Teatre del Liceu i del MACBA. Responsable de Projectes estratègics del Centro de Arte Reina Sofía i del Macba.

Directora del projecte de transformació del Recinte Històric de l’ Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Secretària General de Cultura 2004-2006. Generalitat de Catalunya. Des de juny 2012.

Vicepresidenta primera Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA).

Acta Diurna
Conseller delegat Diari Ara
Salvador Garcia Ruiz

Salvador Garcia Ruiz. Llicenciat en Economia per la Universitat Pompeu Fabra (1994-1998) i MBA per New York University (2000-2002). La seva experiència inclou consultoria estratègica a McKinsey & Co. (1998-2000 i 2002-2004), banca d’inversió a Goldman Sachs (estiu 2002), i banca comercial a Caixa Manresa (2004-2007 i 2008-2010). Ha estat emprenedor en el sector audiovisual (2007), professor associat a la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra (2010-2013), i Director de Coneixement, Educació i Recerca en la Fundació Catalunya-La Pedrera (anteriorment, Fundació CatalunyaCaixa) (2010-2013). Autor del llibre econòmic “Catalunya Last Call” (2013), des de juliol del 2013 és conseller delegat del diari ARA. Membre del consell d’administració d’Home Meal Replacement (Nostrum).

Fluidra
Head of Communications
Bea Strebl

Bea Strebl (Alemania 1964), Màster en Marketing per Sabel Akademie Munich i Màster en Alta Direcció Empresarial (ADE) per ESADE.

Entra a Fluidra el 1998 amb diferents càrrecs de Marketing. Des del 2007 és la cap de Comunicació i Relacions Externs de Fluidra. En l’actualitat també forma part de la Junta Directiva d’Indescat.

Fundació Banc Sabadell
Directora Adjunta
Sònia Mulero Monroy

Actualment directora adjunta a Fundació Banc Sabadell. Amb més de quinze anys d’experiència en la gestió d’entitats sense ànim de lucre. Va ser directora de la Fundació Inlea (RSC DE Inlea Corporation) i Adjunta a Gerència a CIDOB.
Co -fundadora de Offemily.com, Nidmi.es, i l’Associació Empren.eu. Consellera a Fundació Fila Zero, Fundació Iniciador i exconsellera a Fundació Ship2be. Grau en Psicologia per la UOC, Postgrau en Gestió comptable i financera EADA. Postgrau en Gestió de RRHH EADA.

Fundación Carmen y Luis Bassat
Directora de Bassat Partners
Yolanda Bassat

Nascuda el 1966 a Barcelona, estudia al Liceu Francès on obté el BAC i la Selectivitat. Estudia Econòmiques i màrqueting i obté un màster a Thunderbird, Arizona (EEUU).
Treballa sis anys a Mango on crea el Departament d’Expansió Internacional durant els primers anys de la gran expansió internacional d’aquesta marca. A partir de l’any 2000 funda Shophunters, empresa especialista en l’Expansió de cadenes de botigues en carrers i centres comercials..

Grup Damm
Director de Comunicació i Relacions Externes
Fede Segarra Gurria

Llicenciat en farmàcia per la Universitat de Barcelona i MBA per ESADE.

Després de més de 6 anys d’experiència en Departaments de Màrqueting a empreses de consum, Fede Segarra s’incorpora a Damm, el 1999, com a responsable de Màrqueting de la nova divisió d’Aigües (Veri i Fuente Liviana) i durant 7 anys és l’encarregat del desenvolupament de les dues marques. El 2006, Damm crea el Departament de Comunicació i Relacions Externes i Fede Segarra lidera l’elaboració de tots els continguts editorials, la relació amb els mitjans de comunicació, l’explotació de tota l’activitat de RRPP i Institucional de Damm i l’apertura de l’Antiga Fàbrica Damm com a espai de convergència cultural, social i esportiu de la ciutat de Barcelona.

Grupo Planeta
Director de Comunicació
Patrici Tixis

Patrici Tixis Padrosa, periodista i Diplomat en Direcció i administració d’empreses pel IESE, és Director de Comunicació del Grupo Planeta des de l’any 2001. És també President del Gremi d’Editors de Catalunya, vicepresident de CEDRO i membre de la Junta Directiva de la Federación de Gremios de Editores de España.

Hewlett Packard
Communications Manager
Eva Blanco

Llicenciada en Informació i Turisme i té estudis de Comunicació en l’Empresa per la Universitat de Barcelona.
Com a directora de Comunicació i Relacions Públiques del centre de HP a Barcelona, Eva és responsable dels plans de comunicació i relacions públiques del centre, tant en l’àmbit intern com extern, portant les comunicacions executives de dos directors generals de la companyia.

Va implementar el primer pla de comunicació interna de HP Barcelona el 1993. També va posar en marxa un seguit d’activitats per incrementar el compromís dels empleats a l’empresa com ara el Comitè d’Innovació Social, que genera a l’any activitats de voluntariat corporatiu que s’han convertit en referent a nivell mundial, o totes les activitats de promoció cultural mitjançant la tecnologia desenvolupada al centre.

Departament de Cultura
Secretària general
Pilar Pifarré Matas

Nascuda a Barcelona l’any 1955. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i màster en Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE.

Des de novembre de 2006 fins a novembre de 2010 va ser diputada al Parlament de Catalunya i responsable d’administracions públiques al grup parlamentari de CiU. Prèviament, havia estat directora de Recursos Humans de l’Ajuntament de Sant Cugat de Vallès i subdirectora de Pressupostos, Contractació i Patrimoni al Departament de Treball i Indústria. Ha ocupat diferents càrrecs al Departament d’Ensenyament i al Departament de Cultura de la Generalitat, entre els quals, el de subdirectora general d’Administració i directora de Serveis. Del gener de 2011 al gener de 2013 va ser secretària d’Administració i Funció Pública. Des del mes de gener de 2013 fins a l’actualitat ocupa el càrrec de secretària general del Departament de Cultura.

Al Parlament de Catalunya, també va ser membre de les comissions d’Afers Institucionals, de la Sindicatura de Comptes, del Síndic de Greuges, i d’Economia Finances i Pressupost.

Conca
Membre i Secretària del Plenari
Mercè Gisbert Cervera

Professora Titular de departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona especialista en TIC’s aplicades a l’ Educació.

Coordinadora del grup de recerca ARGET consolidat: Applied Research Group in Education and Technology. Ha coordinat diversos projectes de recerca sobre TIC i educació: GET, PupitreNet (MCYT), DUCANET (MECD), SIMUL@, SIMUL@B, entre d’altres.

Coordina el Doctorat Interuniversitari oficial en Tecnologia Educativa: eLearning i Gestió del Coneixement (UM, UIB, UdL, URV).

Ha ocupat des de 1995 diversos càrrecs de gestió, entre d’altres: directora de l’Institut de Ciències de l’Educació (1998–2001) i Vicerrectora de Política Docent i Convergència a l’EEES (2002-2010).

Des de 2011 es membre del Consell Escolar de Catalunya i des del 2012 membre del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya.

És Vicepresidenta i tresorera de l’Agruapació Musical Senienca.

Institut Català de Finances
Director de Comunicació i Relacions Institucionals
Xavier Gispert i Vinyals

Especialista en l’àmbit de la comunicació i les relacions públiques. Ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional en el sector privat, primer en l’àmbit associatiu empresarial i posteriorment en una empresa familiar catalana del sector industrial d’àmbit global, en la que va arribar a desenvolupar, entre d’altres, l’activitat de RSC de la companyia. El 2011 es va incorporar al sector públic com a responsable de comunicació de la Conselleria d’Empresa i Ocupació. Des de 2013 és el màxim responsable de l’àrea de Comunicació i Relacions institucionals de l’ Institut Català de Finances (ICF).

Secretari
Joaquim Badia
Cecot
President
Antoni Abad

President d’ESBAN – Xarxa Espanyola de Business Angels
President de BANC – Business Angels Network Catalunya
President del Centre de Reempresa de Catalunya
Membre de la Junta Directiva de FOMENT DEL TREBALL NACIONAL de Barcelona.
Vicepresident de FEPIME Catalunya. Membre de la Junta Directiva i del
Comitè Executiu de FEPIME – Catalunya.

Cecot
Secretari General
David Garrofe

Innovació i Fundació Cecot Persona i Treball; BANC -Business Angels Network
Catalunya- i d’ESBAN – Xarxa Espanyola de Business Angels –

Membre de :

WordPress Lightbox Plugin