16 DESEMBRE 2016
S'inaugura l'exposició 'Cendrós, un empresari d'acció', un reconeixement al món del mecenatge

El dilluns 19 de desembre al Palau Robert s’ inaugurarà l’exposició “Cendrós, un empresari d’acció”. L’acte començarà a les 19.00 hores i comptarà amb la presència del molt honorable president de la Generalitat, el senyor Carles Puigdemont.

L’exposició és un recorregut per la vida i l’obra de Joan Baptista Cendrós i Carbonell, un dels mecenes amb més destacats del segle XX a Catalunya. Cendrós que va assolir l’èxit empresarial amb l’aftershave Floïd, també va ser una figura clau pel desenvolupament de la cultura: va ser un dels fundadors d’Òmnium Cultural; va ser l’ideòleg del Premi Sant Jordi i va tenir un paper actiu en el món literari.

L’exposició, que estarà oberta al públic fins al pròxim 30 d’abril, s’estructura en sis àmbits temàtics, l’últim dels quals està dedicat a la seva faceta com a mecenes. La mostra coincideix amb la publicació el 18 de gener del 2017 de la biografia de Cendrós, escrita pel periodista Genís Sinca i que du per títol “EL CAVALLER FLOÏD. Biografia de J.B. Cendrós” (PROA).


ACTIVITATS

Amb l’objectiu d’arribar a un major nombre de projectes culturals i des de la voluntat de compartir els seus coneixements i know how en matèria de mecenatge i col·laboracions amb el món empresarial en general, la f ( ) coorganitza o participa en diverses iniciatives.